top of page

Waarom de epagomenale dagen zo belangrijk zijn

Volgens een oude Egyptische mythe voegde Toth extra dagen aan de zonnekalender toe bij de geboorte van Osiris. Dit deed hij om de woede van Ra te beteugelen. Volgens de woedende Ra kon deze (onwettige) zoon op geen enkele dag van het jaar geboren worden. Uit deze leuke mythe zijn de laatste dagen van het jaar gecreëerd. Dit zijn de Epagomenale dagen.


Op deze dagen worden de goden geboren.  Denk bijvoorbeeld eens aan onze eigen traditie; aan het einde van december vieren we de geboorte van Christus. In Damanhur beschouwen we het als de ideale periode om nieuwe projecten en ondernemingen te starten. In deze dagen, dagen die specifiek aan de tijd zijn toegevoegd om een ​​’geboorte’ te bevorderen, is alle energie gericht op het ‘aan de gang krijgen’ van nieuwe projecten zodat ze met de beste energie tot stand kunnen komen.


We schrijven in deze periode, in plaats van aan het begin van het nieuwe jaar van Damanhur, een intentieverklaring. In de intentieverklaring besteedt elke persoon aandacht aan persoonlijke planning, terwijl op grotere schaal elke groep zich inzet voor collectieve projecten.


Volgens Spiritual Physics hebben de Epagomenale dagen een speciale “tijdelijke dichtheid”. Deze tijdelijke dichtheid helpt de projecten en activiteiten die je in deze dagen start.


Daarom is dit het beste moment om nieuwe projecten te starten, om te beginnen met iets wat je al lange tijd van plan bent. bijvoorbeeld om je eetgewoonten te veranderen, om te stoppen met roken of om ideeën uit te voeren die al zo lang in je hoofd rondzingen en waarvoor je nog niet de kracht of de tijd hebt gevonden.


Aan welk project begin jij in deze epagomenale dagen?


Het oorspronkelijke artikel verscheen hier

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page