top of page

Herontdek het gemeenschaps gevoel

Waar ter wereld we ons ook bevinden, we hebben op dit moment allemaal te maken met de Covid19 noodsituatie. In Damanhur had dit onmiddellijk consequenties, omdat Italië het eerste westerse land was dat door de pandemie werd getroffen, en op een zeer ernstige manier.


In de loop der jaren hebben wij ons voorbereid op vele gebeurtenissen, waaronder dit soort situaties, aangezien Falco – de stichter van Damanhur – in een progressieve tijdlijn voorspelde dat iets dergelijks zou gebeuren.


Wij waren ons er ook van bewust dat dit een gevoelig jaar met grote omwentelingen zou worden, en zodoende waren wij voorbereid zodat iedereen verbonden kon blijven met de Spirituele Krachten die ons door deze storm zouden leiden.


Om de verbindingen met de helende energieën van de natuur continue te voeden blijven wij doorgaan met het delen van momenten van meditatie, informatie-uitwisseling en hulpmiddelen om ons te verbinden.


De Tempels of Humankind zijn altijd energetisch actief, ook al hebben wij – op dit moment – geen inkomsten om hun enorme onderhoudskosten te dekken. Wij vertrouwen op de synchroniciteit en op de vrijgevigheid van al onze vrienden die zich geroepen voelen om ons te steunen.


De aanwezigheid van Covid19 helpt ons allen de gemeenschapszin te hervinden. De situatie – die overal ernstig is geworden – dwingt ons tot isolement, en we voelen hoe belangrijk andere mensen zijn, de mensen die ons aanvullen, die ons leven verrijkend maken, die we op dit moment missen.


We beseffen hoe belangrijk verbinding is, en we begrijpen dat we ons pas echt levend kunnen voelen als we samen zijn met anderen. We leren, en herinneren ons, dat het leven betekenis heeft als het gedeeld wordt, als we in gemeenschap zijn en in harmonie met onszelf (de gemeenschap van onze innerlijke stemmen), met anderen en met de natuur, waar velen van ons nu van gescheiden zijn.


Een speciale gedachte gaat uit naar hen die direct getroffen zijn door deze ziekte, en naar hen die mensen in hun naaste omgeving hebben verloren. Onze dank gaat uit naar alle artsen en ziekenhuispersoneel die heldhaftig werken en hun leven riskeren om het leven van zoveel anderen te redden.


Wij zijn ook dank verschuldigd aan hen die, ondanks angst en stress, de winkels openhouden om in de basisbehoeften te voorzien. Voor het eerst in vele, vele jaren – misschien wel de eerste keer ooit? – hebben alle vrouwen en mannen over de hele wereld dezelfde gedachten. Als we deze gedachten oriënteren met vertrouwen voor de schepping van een nieuwe tijd, een nieuwe mensheid, wat voor positief effect kan dat dan hebben?


Als we angst en desoriëntatie overwinnen, kunnen we ons beetje bij beetje aanpassen aan een ander levensritme, dat ons ertoe brengt opnieuw na te denken over wat werkelijk belangrijk is, over wat we in onszelf en onze visie op de wereld kunnen veranderen.


We weten nog steeds niet hoe deze situatie zich zal ontwikkelen, welke uitdagingen ons daarna te wachten staan, maar we kunnen ervoor kiezen te geloven dat dit alles een kans is om met z’n allen een grote sprong voorwaarts te maken in ons bewustzijn. Misschien heeft de mensheid werkelijk een kans om een collectieve evolutionaire sprong te maken.


Laten we onze verlangens in deze richting oriënteren, en ondanks alle verschillende gezichten van het Goddelijke waarin we geloven, laten we bidden zodat ieder van ons deze kans kan grijpen en de mensheid wijsheid en eenheid uit deze ervaring zal distilleren.

Laten we dicht bij elkaar blijven, via het internet, boeken en virtuele bezoeken, en moge ons verlangen om elkaar te ontmoeten groeien:


elkaar weer omhelzen zal prachtig zijn!


Dit is een vertaling van Rediscover the sense of community Vertaling: Nelien Krijtenburg

Comments


bottom of page