top of page

Ons immuunsysteem in een gemeenschap versterken

In Damanhur wordt iedere crisis als een kans gezien. Crises veranderen onze gewoontes en de manier waarop we over dingen nadenken. Daarom vinden we het nuttig om het vliegwiel van de crisis te gebruiken en het te sturen naar een door ons gekozen richting in plaats van dat het ons stuurt.


Alles gaat voorbij maar hoe willen we er aan de andere kant van de crisis uitkomen? Er zijn verschillende elementen die we kunnen onderzoeken en in dit artikel kijken we naar gezondheid. Gezondheid, welzijn en preventie zijn cruciale elementen van de Damanhuriaanse levensstijl. De tijd waarin we nu leven geeft ons de mogelijkheid om alle methoden te testen die we in de loop van de tijd hebben ontwikkeld om ons immuunsysteem te versterken.


Sommige hiervan zijn typisch Damanhuriaans, andere maken deel uit van het erfgoed van de conventionele of alternatieve geneeskunde. Maar allemaal zijn ze voor de lezer thuis uit te voeren.


Omdat veel mensen ons vragen hoe wij in onze leefgemeenschap omgaan met deze pandemie, willen we onze methoden en zienswijzen met jou delen, om te helpen bij het vergroten van ieders afweersysteem.

De onderstaande methoden worden aanbevolen door onze artsen en therapeuten hier in Damanhur:


Bewuste dagelijkse ademhaling

Damanhurianen doen iedere dag een bewuste ademhalingsoefening van 10 minuten. Deze is heel eenvoudig: je sluit je ogen en ademt diep in door de neus en uit door de wijd open mond. We richten onze aandacht op de ademhaling en het welzijn dat deze ademhaling ons geeft. Beeld je in dat je met dit  ademen je subtiele lichamen heelt, je energetische aura die tevens de eerste verdedigingslinie is van ons immuunsysteem.

  1. Wekelijkse pranabehandeling

Ook bekend als ‘pranatherapie’, dit is de traditionele methode van basispreventie in Damanhur. De behandeling wordt uitgevoerd door een spirituele genezer. Prana is pure, ondeelbare levensenergie en werkt in op de energetische sfeer of aura van het individu en versterkt deze waar nodig. Het kan ook op afstand worden toegediend.

  1. PranoSelf

Pranoself is een behandeling die de energetische uitstraling van het individu versterkt en harmoniseert door bovengenoemde prana-energie te kanaliseren voor de persoonlijke frequentie van het individu. De zogeheten ‘Selfica-structuren’ in de studio moduleren de vitale energie zodat deze een heilzame wisselwerking aangaat met de verschillende systemen van het lichaam. De Selfica-structuren versterken op deze manier vele malen de energetische waarde van de behandeling ten opzichte van een reguliere prana-sessie en ook deze behandeling kan op afstand worden gedaan.

  1. Selfica armbanden om het immuunsysteem te versterken

Voor een extra boost kun je onze Selfica-armbanden dragen om de fysieke en energetische afweer van het lichaam te ondersteunen. Al meer dan drie decennia lang hebben we deze armbanden getest en hun gebruik is onontbeerlijk in het preventiebeleid van Damanhur. Mocht je ze willen uitproberen om je immuunsysteem te stimuleren, we bieden deze Selfica nu aan met 10% korting:

– De multifunctionele armband 1 voor welzijn.

– De armband voor het immuunsysteem.

  1. Vitamine C of ascorbinezuur

– Neem 2 tot 3 gram per dag.

  1. Juiste voeding

– Eet gezonde en seizoensgebonden groenten en fruit uit je eigen regio.

  1. Slaap voldoende

  1. Positief denken

Vervang gedachten van angst, verdriet en oppervlakkigheid die de afweer verzwakken voor positieve gedachten, humor, verbeeldingskracht en vreugde. Vergeet niet: gedachtes hebben een scheppend effect. In Damanhur wordt gevoel voor humor gezien als een ‘goddelijk’ zintuig. Ons vermogen om de humoristische kant van iedere situatie te zien, met luchtigheid en een lach, stelt ons in staat om meer rust te ervaren. Op deze manier kunnen we ook oplossingen en perspectieven ontdekken die anders voor ons verborgen zouden blijven.

  1. Etherische oliën

Essentiële oliën die in de kamer worden verspreid, hebben een zuiverende werking op de lucht die we inademen.

  1. Geventileerde klei

Vermeng in de avond een theelepel geventileerde klei in een glas water en drink in de ochtend het water, niet het afgezette deel van de klei.

  1. Preventieve homeopathie

Ook raden we het gebruik in cycli aan van Oscillococcinum en Omeogriphi, een homeopathisch middel ter preventie en behandeling van verkoudheid en griep. Bij ziektesymptomen is het ook handig om het Arsenicum-album 200CH op voorraad te hebben.

Dit zijn de manieren waarop we in Damanhur ons immuunsysteem te versterken. We hopen dat jij ze ook nuttig zal vinden!

In deze tijden kunnen we echt het verschil in de wereld maken door op een verantwoordelijk manier te zorgen voor ons lichaam en gemoed en het de aandacht te geven die het verdient.

En jij? Wat doe jij om je immuunsysteem te versterken?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page