top of page

Hoe de Damanhur spiraal je natuurlijke eenheid met de planeet versterkt.

De spiraal is één van de fundamentele thema’s van het leven en deze vorm kan worden gevonden in alles, van biologie tot kosmologie, van onze vingerafdrukken tot de positie van de hemellichamen van ons sterrenstelsel. In dit blog lees je wat zo’n spiraal voor je doet.

In veel van de brede, open gebieden rond Damanhur zijn spiraalvormige circuits gecreëerd in het landschap, soms zijn het echte spiralen en soms complexere Labyrint-paden. Ze zijn vaak gemaakt van rivierstenen en geverfd in helderrood, blauw of geel.


1. Spiralen kennen een speciaal doel

De meeste circuits hebben een speciaal doel, zoals het verhelpen van diverse klachten. Denk aan slaapproblemen of hoofdpijnen. Andere hebben een meer algemeen doel zoals algehele verbetering van het welzijn.


2. Vorm van Meditatie

Het lopen van zo’n spiraal of labyrint is een dynamische vorm van meditatie. Je energie komt weer in balans en je vermogen tot subtiele waarneming wordt vergroot.


3. Massage van je subtiele energiekanalen

Eigenlijk ontvang je een soort massage of harmonisatie voor je subtiele energiekanalen en voor je aura. Je bewustzijn breidt zich op deze manier uit. Het lopen van een spiraal heeft zo niet alleen een persoonlijk effect, maar helpt de geschiedenis van onze planeet te veranderen.


Persoonlijke afstemming met jou

Als gevolg van de interacties tussen de vorm van het circuit, de krachten in de omgeving en de gerichte gedachten van degenen die ze gebruiken, accumuleert elke spiraal een veld van energie.


Dit veld van energie beweegt in overeenstemming met de bewegingen van het individu dat erin loopt. Nadat een spiraal ‘gelegd’ is, wordt deze geactiveerd, zodat de werking optimaal is.  (Binnenkort bouwen we een spiraal in Nederland. Je kunt daaraan meedoen.)


Spiraal van mineralen

In Damanhur is ook een spiraal gelegd van minerale stenen. Zo’n minerale steen heeft de capaciteit om informatie op te slaan. Deze stenen komen overal ter wereld vandaan en fungeren dan ook als een geheugen voor de kennis van overal ter wereld.

Er wordt aangenomen dat elke spiraal na verloop van tijd zijn eigen persoonlijkheid aanneemt, alsof hij een levend wezen herbergt.


De spiraal is een fundament van het leven

De spiraal is een van de fundamentele ‘thema’s’ van het leven en deze vorm komt zowel in de microkosmos als in de macrokosmos voor. Het kan worden gevonden in alles, van biologie tot kosmologie, van onze vingerafdrukken tot de positie van de hemellichamen van ons sterrenstelsel. Het is een geometrische vorm die energie kan oproepen, verzamelen en herverdelen.

Workshop spiraal bouwen

Wil je meer weten over de spiraal? Wil je een spiraal lopen in Nederland? Wil je mee bouwen aan een spiraal en je eigen energie erin leggen? Dan is de workshop spiraal leggen echt iets voor jou.


Vrij vertaald van de website van Damanhur door Annette Polman

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page