top of page

De spiraal is één van de fundamentele thema’s van het leven en deze vorm kan worden gevonden in alles, van biologie tot kosmologie, van onze vingerafdrukken tot de positie van de hemellichamen van ons sterrenstelsel. 

damanhur spiralen

spiralen in NL

Venwoude

Vuurse Steeg 1
3749 AN Lage Vuursche

Biologische Boerderij Blisveld
Tellingstraat 9, 6996 DZ Drempt

De Turfhoeke
It Goarrefean 101,
8401 GB Gorredijk

Graag contact opnemen met de eigenaren voor een afspraak

Damanhur spirals

De spiraal is één van de fundamentele thema’s van het leven en deze vorm kan worden gevonden in alles, van biologie tot kosmologie, van onze vingerafdrukken tot de positie van de hemellichamen van ons sterrenstelsel.

 

In veel van de brede, open gebieden rond Damanhur en in de wereld zijn spiraalvormige circuits gecreëerd in het landschap, soms zijn het echte spiralen en soms complexere Labyrint-paden. Ze zijn vaak gemaakt van rivierstenen en geverfd in helderrood, blauw of geel.

Spiralen kennen een speciaal doel. 

De meeste circuits hebben een speciaal doel, zoals het verhelpen van diverse klachten. Denk aan slaapproblemen of hoofdpijnen. Andere hebben een meer algemeen doel zoals algehele verbetering van het welzijn.

Vorm van meditatie 

Het lopen van zo’n Damanhur spiral of labyrint is een dynamische vorm van meditatie. Je energie komt weer in balans en je vermogen tot subtiele waarneming wordt vergroot.

Massage van je subtiele energiekanalen

Eigenlijk ontvang je een soort massage of harmonisatie voor je subtiele energiekanalen en voor je aura. Je bewustzijn breidt zich op deze manier uit. Het lopen van een spiraal heeft zo niet alleen een persoonlijk effect, maar helpt de geschiedenis van onze planeet te veranderen.

Persoonlijke afstemming met jou

Als gevolg van de interacties tussen de vorm van het circuit, de krachten in de omgeving en de gerichte gedachten van degenen die ze gebruiken, accumuleert elke spiraal een veld van energie.

Dit veld van energie beweegt in overeenstemming met de bewegingen van het individu dat erin loopt. Nadat een spiraal ‘gelegd’ is, wordt deze geactiveerd, zodat de werking optimaal is.

Spiraal van mineralen

In Damanhur is ook een spiraal gelegd van minerale stenen. Zo’n minerale steen heeft de capaciteit om informatie op te slaan. Deze stenen komen overal ter wereld vandaan en fungeren dan ook als een geheugen voor de kennis van overal ter wereld.

Er wordt aangenomen dat elke Damanhur spiraal na verloop van tijd zijn eigen persoonlijkheid aanneemt, alsof hij een levend wezen herbergt.

De spiraal is fundament van het leven. 

De spiraal is een van de fundamentele ‘thema’s’ van het leven en deze vorm komt zowel in de microkosmos als in de macrokosmos voor. Het kan worden gevonden in alles, van biologie tot kosmologie, van onze vingerafdrukken tot de positie van de hemellichamen van ons sterrenstelsel. Het is een geometrische vorm die energie kan oproepen, verzamelen en herverdelen.

We zijn op zoek naar
  1. Mensen of communities die op hun land een spiraal willen laten leggen. De kosten van het leggen van een spiraal bedraagt € 1.250 euro. Je draagt zelf zorg voor de geschikte stenen voor de spiraal. De dag bestaat uit 2 delen. In de ochtend krijg je een workshop waarin de werking en de spirituele context van de spiraal wordt uitgelegd.In de middag gaan we samen met elkaar de spiraal leggen. Na de legging wordt de spiraal geactiveerd. Je kunt dan direct de spiraal lopen. Idealiter bestaat een groep uit minimaal 18 - 20 personen.

  2. Mensen die mee willen werken in werkgroep spiralen om meer spiralen in Nederland te leggen.

Ik wil een spiraal bouwen

Leuk dat je een spiraal wilt bouwen. Nadat je het formulier hebt ingevuld nemen we direct contact met je op.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page